duminică, 6 mai 2012

Copilul din vodcă - o poveste contemporană

Second Life este o minunată lume virtuală, în care utilizatorii își dau singuri o a doua șansă de a fi fericiți. Am aflat de o splendidă și înduioșătoare poveste adevărată pe care v-o împărtășim și vouă.A fost o dată ca niciodată, doar cu vreo câțiva ani în urmă, o mică insulă undeva în sudul Suediei și nordul Danemarcei. Pe această insulă locuia un tânăr sub 50 de ani, împreună cu buna lui mamă, care nu avea mai mult de 76. Tânărul nostru sub 50 de ani se retrăsese din lume și din afaceri, în urma unui plictisitor faliment. Liniștea și pustietatea de pe frumoasă insulă l-au îndemnat să pășească în lumea virtuală zisă Second Life. Acolo, tânărul nostru sub 50 de ani și-a ales o identitate pe măsură. Astfel, el a devenit un tânăr sub 30 de ani, burta i s-a transformat în pectorali, urechile clăpăuge au ajutat la redefinirea unor fesieri bombați, iar părul cărunt s-a înnegrit și s-a aricit într-o rebelă frizură punk. S-a apucat de dat concerte de chitară în clubul lui virtual, cumpărat cu bani reali (ăsta-i șpilul cu Second Life, dai banu' real și cumperi orice chestie virtuală vrei). Nu după multă vreme, tot mai multă lume a învceput să vină prin clubul lui, să-l asculte cântând și să se simtă bine virtual. Desigur, o fată frumoasă a început să se legene la fiecare concert tot mai aproape de scenă. O vede azi, o vede mâine și tănărului nostru îi cade dragă fata, precum și el ei. Plimbări romatice, cine minunate, discuții profunde, adică tot tacâmul virtual. Plus o aplicație cu săruturi, mângâieri și alte cele. Așa de bine se înțelegeau cei doi în Second Laifu' virtual, încât nemaiputând unul de dorul altuia, au zis că trebuie neapărat să se vadă și în realitate.

Tânărul nostru al cărui trup real sub 50 de ani trebuia transportat fizic și-a luat un bilet real de avion și a călătorit real până în America, la căsuța splendidei sale iubite. Această căsuță se afla într-o localitate înființată unde înțărcase un cowboy mut de beat o iapă. Cei doi s-au văzut, s-au uitat lung unul la celălat și printr-un mare efort de voință s-au stăpânit să nu o rupă la fugă. Frumoasa americancă semăna leit cu avatarul din Second Laif, doar că în dimineața întălnirii, de emoție, în loc să-și clătească gura cu Listerine, a luat din greșeală un alt flacon cu o substanță care i-a provocat o alergie așa de severă încât s-a umflat până la 105 kile. La înălțimea ei de 153 de centimetri, acest lucru strica un pic proporțiile. Și tânărul nostru semăna cu avatarul, după cum am spus anterior, doar că din cauza lungimii călătoriei, părul i se blegise puțin și pectoralii alunecaseră ceva mai jos, cam până pe burtă. Fiind mari, normal că alcătuiau o burtă mare. Iubiții virtuali, trecând peste aceste mici neplăceri și neconcordanțe, pentru că doar știau foarte bine că adevărul era în Second Life și nu în realitatea second-hand, s-au dezinfectat de germenii și bacteriile reale cu vodcă. După cum a mărturist ulterior prințesa virtuală, a fost chiar foarte, foarte, foarte, foarte multă vodcă. Peste 9 luni, s-a născut o mândrețe de băiețel real. Din păcate, după cum spunea frumoasa americancă, statul american nu încurajează relațiile reale, fiindcă nu îi dădeau tatălui decât viză turistică și el săracul avea atâtea concerte virtuale că nu își mai vedea capul. Oricum, se pare că este primul cântăreț virtual care a prins un contract cu o casă de producție reală. Cei doi au în continuare o relație virtuală serioasă și își împart on-line responsabilitățile legate de băiețelul rezultat în urma dezinfectării cu multă, multă, multă vodcă.

P.S. Buna mamă a cântărețului virtual a început să se fâțâie de ceva vreme prin barul (virtual)al acestuia, etalând  un trup de invidiat. O mică cochetărie feminină i-a permis să își declare și o vârstă un pic mai mică decât în realitate, adică 26 în loc de 76. Așadar, dragi cititori, ați aflat încă o dată că frumusețea vine din interior. Din interiorul calculatorului.