sâmbătă, 10 martie 2012

Vărul Marian şi felicitarea londoneză

Cu ocazia zilei de 8 Martie, simpaticul văr Marian de la Oneşti a încercat o stare de uşoară îngrijorare la gândul că trebuie să îndeplinească ritualul felicitării prietenelor, cunoştinţelor şi rubedeniilor de sex feminin. Oricât de jovial şi de simpatic ar fi, vărul Marian nu se simte în largul său în asfel de situaţii. În momentul în care mama sa şi-a exprimat entuziasmul faţă de un SMS de felicitare cu trandafir şi poezie sosit  internaţional de la Londra, entuziasm care avea şi rolul de reproş la adresa lipsei de dexteritate în această chestiune a vărului Marian, acesta a hotărât să treacă la acţiune. 
Prinzând momentul prielnic, vărul Marian a utilizat facilităţile tehnologiei moderne pentru a copia lăudatul mesaj din telefonul mamei sale în cel personal. Apoi, cu seriozitate şi atenţie, a re-expediat respectivul mesaj de provenienţă londoneză tutoror numelor corespunzătoare sexului feminin din telefonul său. Unul dintre mesaje a ajuns local, la mama mea, care îndeplineşte şi roul de mătuşă a vărului Marian. Un alt mesaj s-a înălţat în văzduh pentru a se întrupa în telefonul Ancăi, aflată în acel moment într-o deplasare cultural-lucrativ-educativ-yoghină chiar la Londra. Trebuie spus că prin intermediul meu, Anca şi simpaticul văr Marian au o relaţie foarte bună, deşi doar din ani în Paşti, cu ocazia deplasărilor la Oneşti. (De Crăciun, într-o confruntare gen luptă-dreaptă-între-doi-concurenţi-în-stare-de-ebrietate, Anca a reuşit să îl muşte prieteneşte de umăr pe simpaticul văr Marian, câştigând dubios această competiţie. Consumul ulterior al unor cantităţi de vin a ajutat la clasarea cazului).

Dar să revenim la povestea mesajului: primind SMS-ul cu poezie şi trandafir, Anca a răspuns prompt, încheind cu "Salutări de la Londra!". Citind răspunsul, simpaticul văr Marian s-a simţit ca un şcolar prins copiind, convins că salutările de la Londra sunt un apropo subtil la inocenta fraudă de reutilizaze a originalului mesaj londonez cu trandafir şi poezie. Până spre seară, a stat ca pe ace, anticipând eventuale muşcături şi piedici din partea Ancăi, cu ocazie proximei întâlniri.

După cum spuneam şi mama primise mesajul, iar lîn seara zilei de 8 Martie l-a sunat pe vărul Marian pentru a-i mulţumi. Ocazie cu care vărul Marian şi-a deschis sufletul: a mărturisit că îl apăsa că Anca ştia că mesajul era londonez la origine şi că fusese copiat. Şi că de aia i-a bătut subtil apropoul cu "Salutări de la Londra!". Chinurile vărului Marian au luat instantaneu sfârşit la aflarea veştii că Anca i-a transmis salutări de Londra pentru că se află chiar la Londra.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu