miercuri, 28 martie 2012

Analiza literară a piesei RING RING de ABBA - subiect de Bacalaureat

Piesa RING RING de ABBA a fost compusă şi interpretată de ABBA.

Ea face parte din patrimoniul muzical internaţional şi exprimă sentimente. Sentimentele din această piesă sunt: iubire, dorinţă, tristeţe, speranţă şi telefon.

Valoarea acestei piese rezultă atât din mesaj, cât şi din melodie. Fetele din trupă cântă mai mult decât băieţii fiindcă ele sunt mai sensibile şi exprimă mai bine înţelesul.

Regăsim în piesa RING RING mitul Zburătorului eminescian, de această dată sub numele de Inel (Ring). Inelul reprezintă simbolul căsniciei şi iubirii veşnice. Piesa menţionează că o fată este tristă în cameră şi fiind singură aşteaptă ca telefonul de pe perete să sune. Din punct de vedere literar autorul jonglează cu Inelul şi telefonul. Astfel fata spune la refren:
Citat: "Inel, inel, de ce nu-mi dai un apel?" am încheiat citatul. În Engleză: Citat "Ring, Ring, why donţ you give me a call?".

De asemenea, fata solicită de la inel la telefon, dacă se poate mobil, ca dovadă a iubirii. Pe vremea aceea telefoanele erau scumpe şi puteau să ţină loc de cadou de simpatie.

Iubirea este profundă. Ea se declară cu inelul sau telefonic. Ceea ce nu se exprimă se subînţelege prin această melodie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu