sâmbătă, 19 noiembrie 2011

Economii substanţiale la factura de gaz

A venit frigul. Te uiţi pe geam, înconjurat de căldura locuinţei şi vezi ciorile zgribulite. Copacii şi pământul sunt acoperite de o pudră albă, pe care spiritele romantice se grăbesc să o considere zăpadă. Nu, este doar promoroacă. Dar va veni şi zăpada. Centrala duduie. Un copilaş se străduie să patineze pe o băltoacă îngheţată. Aceeaşi băltoacă ce o sperie de moarte pe bunică-sa, conştientă de neplăcerile unei fracturi pe timp de iarnă. Sunt - 7 grade. Dar ţie ţi-e bine, fiindcă centrala dududie. Curelele de ventilator uzate ale maşinilor scârţâie din cauza frigului. Asta în cazul fericit în care au reuşit să pornească. Altele dau rateuri. Dar ţie ţi-e bine, la căldurică, fiindcă centrala duduie. Hopa! Centrala dududie în continuu, ceea ce înseamnă că dududie pe portofelul tău! Ce-i de făcut? Nu te speria, te învaţă Mama Prostovaniada!

Termină-ţi ceaiul sau cafeluţa, în căldurica locuinţei tale. Apoi înfofoleşte-te bine şi du-te la supermarket. La raionul de cosmetice vei găsi noua gamă de deodorante care ţine 72 de ore! Asta este salvarea ta la factura de gaz! Faci un duş, să zicem, luni dimineaţă. Până miercuri seara, nu mai ai treabă cu duşul. Apoi mai faci un duş abia sâmbătă dimineaţa! Economiseşti gaz! Şi apă! Iupiii! Vezi ce simplu este! Să nu mai dududie centrala aia aiurea!

P.S: Dacă tu ai găsit soluţia, ar fi frumos s-o recomanzi şi altora. De asemenea, dacă ai rude de la ţară care pleacă să-şi viziteze copiii de sărbători, mai ales pe cei la muncă în Spania, Italia sau Anglia, recomandă-le deodorantul care ţine 72 de ore! Aşa vei face şi călătoria celorlalţi pasageri mai plăcută. Sau dăruieşte acest deodorant de sărbători! Nu uita, economiile la gaz salvează stratul de ozon! Dumnezeu să-i binecuvânteze pe inventatorii deodorantului care protejează 72 de ore!

Un comentariu:

 1. O sa ma prefac ca nu am inteles poanta cu deodorantul si am sa va recomand asa:

  - Un termostat de ambient. Costa de la 50 lei in sus si se instaleaza usor (manualul centralei e prietenul vostru).
  - nu opriti centrala ca sa faceti economie pentru ca sa racesc peretii, iese cladirea din regim si da, centrala va dudui deci veti consuma mai mult gaz decat mentinand temperatura constanta; echivalentul impinsului masinii de pe loc - cel mai mult efort il faci pana o urnesti
  - Daca termostatul are temperaturi de zi/noapte, nu reglati diferenta mai mare de 2*C intre ele (ex: 20*C ziua, 18*C noaptea) din acelasi motiv.
  - Daca plecati de acasa de sarbatori timp de doua saptamani si vreti sa faceti economie, reglati termostatul pe 15*C. Nu opriti de tot centrala pentru exista riscul sa inghete conductele in pereti, asa cum a patit un vecin de-al meu. Nu veti face economie, ci dimpotriva - reparatia va costa cu siguranta mai mult decat gazul economisit.

  RăspundețiȘtergere