duminică, 3 iulie 2011

Transilvania - Lipsă pe inventar


Noua propunere de împărţire administrativă a României este o şmecherie...

care are ca scop să muncească minţile românilor, să-i facă să turbeze de nervi şi să uite de alte probleme minore, cum ar fi preţul carburanţilor, al gazelor naturale, al alimentelor şi al vieţii în general. Aceasta este una dintre păreri, pe care nu mă apuc s-o combat, fiindcă îmi aparţine.

O altă părere este că acesta este doar un prim aspect al chestiunii. De fapt, propunerea care împarte România în 8 regiuni este o mare găselniţă contabilo-administrativo-geo-politică, ce reuşeşte o subtilă trecere în nefiinţă a Transilvaniei. Astfel, în momentul în care cineva va mai înainta vreo pretenţie la cedarea Transilvaniei (nu spunem cine, ca să nu se supere), răspunsul oficialităţilor române va fi, foarte amabil de altfel, următorul:  

"Transilvania? Din păcate nu mai avem pe inventar... Staţi să verific, dar şă ştiţi că nu cred că mai există... Da, ce vă spuneam, uitaţi stocul: Someşana, Mureşeana, Apuseana, Oltenia, Moldova, Muntenia, Dunărea de Jos şi Bucureşti... Taransilvania nu mai avem. Ca să nu plecaţi cu mâna goală, v-ar interesa un schimb, o Budapestă pe un Bucureşti?..."

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu