marți, 3 mai 2011

Veselie la Deveselu

"Elementele scutului antirachetă american vor fi amplasate în Deveselu, o bază militară din judeţul Olt, în prezent dezafectată", a anunţat marţi preşedintele Traian Basescu.

Această veste nu poate decât să-i înveselească pe deveseleni (n.b.  - locuitorii localităţii Deveselu). Vin americanii! Cum este şi logic, prezenţa unor străini cvasipermanenţi în zonă, bine plătiţi, bărbaţi singuri, tineri şi în putere, va stimula energic economia deveseleană. Vor fi înfiinţate localuri de recreere fizico-spirituală, cu mese de biliard, popicării şi saloane de masaj. Astfel, oricât de obositoare ar fi execiţiile cu scuturile antirachetă, se va asigura o refacere rapidă a energiei militarilor. De bibliotecă sigur nu este nevoie, au soldaţii americani ce citi la ei la bază.

Cum ştim că atât oltencele, cât şi americanii, sunt suflete sensibile, se estimează un număr sănătos de căsătorii mixte, bazate pe respect şi înţelegere reciprocă. Astfel relaţiile romăno-americane se vor cimenta şi mai solid.

Deşi nu s-a anunţat nimic oficial (e încă devreme), suntem convinşi că autorităţile locale vor depune toate eforturile pentru a facilita şederea americanilor la Deveselu. Este evident că se vor organiza seminarii de degustare a zaibărului (se ştie că americanii nu prea beau vin, ceea ce este păcat, date fiind proprietăţile antioxidante ale acestuia). De asemenea, vor fi organizate cursuri gratuite de cultivare a prazului, precum şi cursuri de gătit preparate pe bază de praz.

Ceea ce n-au luat în calcul americanii este că în vreo 10 ani şeful bazei va fi un oltean. Fiindcă ei nu ştiu cât de tenace şi răzbătători sunt oltenii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu