luni, 2 mai 2011

Un asasinat fericitDimineaţa am auzit de un zvon care cică umbla pe Feisbuk. Că ar fi murit Osama Bin Laden. Am fost curios, dar nu suficient cât să verific. Povestea cu vânătoarea de Osamă era aşa de lungă şi răsuflată, încât mi-am pus niste haine la spălat (la 40 de grade) şi am şi uitat de el.

În cele din urmă, dau drumul la mijlocul de comunicare în masă de pe masă, adicătelea laptopului. De la ştirile unui post de radio on-line, serios de altfel, aud că era adevărat zvonul de pe Feisbuk.

Ceea ce m-a surprins a fost felul în care era prezentată ştirea. Ceva de genul că marea parte a lumii civilizate "salută asasinarea lui Osama Bin Laden". Hoooopaaaa!!! Păi nu este asta orecum politically incorrect?!?!. Sau orecum fără faţă umană!? Politicienii serioşi şi populaţiile civilizate pe care le reprezintă se bucură de un asasinat? Înţeleg că această moarte produce multe satisfacţii, dar nu mă aşteptam ca aceste satisfacţii să fie atât de puternice încât să îî zăpăcească pe redactorii de ştiri şi să scape grosolănia asta cu asasinatul salutar. Săracii nu-şi dau seama că îi fac pe americani asasini şi pe Osama o biată victimă? Poate chiar un mieluşel?

La două ediţii de ştiri mai încolo, postul de radio schimbă un pic foaia şi bagă în loc de asasinat, "uciderea lui Bin Laden". Mult mai delicat, nu? Că asasinatul este comis de un asasin, iar uciderea de un ucigaş, care este ceva mai suav. Până să nu afle americanii şi să le transmită vre-un F word din ăla, trec rapid în revistă câteva sugestii pentru respectivii redactori, s-o dea la întors cât mai au timp:

1) Moartea lui ObL...
2) Dispariţia dintre cei vii a lui ObL...
3) Trecerea în nefiinţă a lui ObL...
4) Despărţirea lui Obl de cele lumeşti...
5) Decorporalizarea definitivă a lui ObL
6) ObL şi-a dat obştescul sfârşit...
7) ObL şi-a dat ultima suflare...
8) ObL a părăsit acestă lume

sau, ca să fie fără echivoc şi suficient de impertinent încât să-i binedispună pe cei care salutau azi-dimineaţă "asasinatul", pot să zică pe şleau: Osama a dat ortu' popii ! Şi deşi neverificat, există zvonul că ar fi făcut-o singur-singurel...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu