vineri, 6 mai 2011

Care este principala cauză a divorţului?

Multă vreme s-a crezut, la modul simplist, că principala cauză a divorţului ar fi lipsa efemerului fenomen numit iubire.

Apoi, odată cu evoluţia omenirii, minţi mai luminate au început să explice cum că de fapt cauza principală a divorţului era nepotrivirea de caracter. Hmm, ştiţi, aceasta se manifesta mai ales în dormitor... Această nepotrivirea ducea în multe cazuri la adulter, care iarăşi era o cauză a divorţului.

Mai aproape de noi, psihanaliştii ne-au explicat că suntem supuşi unei presiuni a fericii: cu alte cuvinte, că mass media ne prezintă false modele de fericire, irealizabile în fapt, pe care dacă nu le gasim în relaţiile noastre reale, ajungem să le considerăm nesatisfăcătoare şi ratate. Căutând fericirea, se ajunge iar la divorţ.

În fine, cauze ale divorţurilor sunt destule, dar ceea ce a reuşit să descopere o echipă de savanţi comparând date adunate din toate zonele reprezentative ale lumii, de la civilizaţiile de timp european, american, asiatic, indian, african, polinezian, etc. etc. etc., este că principală cauză a divorţului este căsătoria!

Aceeaşi echipă care a înregistrat acest remarcabil succes ştiinţific, s-a apucat serios de treabă, pentru a putea soluţiona o altă chestiune stringentă: care este principală cauză a morţii? Cercetătorii fac toate demersurile pentru a demonstra că principala cauză a morţii sunt naşterile.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu